Pubercursus

In het kort:

Voor wieVoor honden vanaf ± 6 maanden 
Waar en wanneerZaterdag 14:30-15:15 uur
Aantal lessen6 x 45 minuten
Kosten€70
Opmerkingen

Waarom een pubercursus volgen?

Uw hond wordt niet kant en klaar geboren. Wanneer uw hond bij u komt wonen, moet hij of zij de meeste vaardigheden om een sociale en fijne huishond te worden nog leren. Een goede basis kan gelegd worden in de puppycursus. Echter.. wanneer de hond begint te puberen, kan het lijken alsof hij alles weer vergeten is. Het voordeel van het volgen van deze pubercursus is dat we aan de gang gaan met de struikelblokken waar u op dat moment tegen aan loopt. De puberteit begint bij de meeste honden rond de leeftijd van 6 maanden oud. Hij zoekt naar grenzen en zijn karakter is zich nog aan het vormen. Vaak zijn er momenten van ondeugendheid en ongehoorzaamheid. Tijdens de pubercursus gaan we aan de slag hoe u hier als eigenaar op een goede manier mee om kunt gaan. Het is belangrijk om het plezier te blijven houden in het trainen met uw hond maar aan de andere kant is het ook belangrijk om op de juiste manier met het gedrag om te gaan. Zo zorgen we samen dat u op een fijne manier met uw hond kunt omgaan en blijft (of wordt) het wandelen leuk. 

Aandachtspunten:
– Omgang met ongewenst gedrag
– Omgang met impulsen van uw hond
– Balans & Coördinatie
– Versterken van baas-hond relatie
– Omgaan met stress
– Wandelen zonder trekken & hierkomen
– Trainingen leuk houden en het belonen van het goede gedrag
– Aandachtsoefeningen
– Oefeningen met meer afleiding

Tijdens de pubercursus komen ook elementen van neuswerk en sport en spel aan bod om de trainingen afwisselend en leuk voor hond en baas te houden.

Daarnaast gaan we waar mogelijk, ook trainen in de praktijk. Bijvoorbeeld door lessen in het dorp en het bos.

Praktische info:
– Vanuit de pré-pubercursus kunt u doorstromen naar de pubercursus. Heeft u niet deelgenomen aan een eerdere cursus, dan kunt u natuurlijk ook mee doen.
– Bij deelname aan de puber cursus wordt u, tenzij u aangegeven heeft dit niet te willen, toegevoegd aan een groepsapp waarin belangrijke informatie en foto’s van de lessen gedeeld worden.
– Informatie uit de lessen kunt u nalezen in de online leeromgeving van WoefWijs.
– Na de puber cursus kunt u doorstromen naar de basiscursus waarin we meer aandacht besteden aan de basisvaardigheden.
– Inschrijven is verplicht.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels dit formulier, telefonisch, e-mail of whatsapp.

Back To Top