Puppycursus

Voor wiePuppy’s tussen 7 en 12 weken oud bij aanvang
Waar en wanneerWoensdagavond in de binnenhal in Wittelte

Zaterdagochtend of middag op het veld in Diever

Kijk voor de startdata en tijdstippen in de agenda
Aantal lessen10
KostenLocatie Diever: €110
Locatie Wittelte: €115*
Extra infoMaximaal 5 hond-baas combinaties per les

U ontvangt een puppygids met handige tips bij het
begin van de lessen en daarnaast is er een whatsapp groep beschikbaar om vragen te stellen tussen de lessen door

* Voor de cursussen in Wittelte ben ik genoodzaakt een kleine toeslag te vragen i.v.m. de extra bakhuur

Het belang van een goede puppycursus
Wanneer uw pup tussen de 7 en 12 weken bij u in huis komt, zit hij of zij volop in de eerste socialisatiefase. Deze begint namelijk wanneer de pup ongeveer 3 weken oud is en duurt gemiddeld tot week 12 of 13. Het is belangrijk om deze periode optimaal te benutten. Daarom bent u bij WoefWijs welkom vanaf dat uw pup 7 weken oud is, op voorwaarde dat hij/zij de eerste enting heeft gehad. In deze periode zal de pup snel en nog onbevangen dingen oppikken.

Aandachtspunten puppycursus

Zoals gezegd, is het van groot belang om de eerste socialisatiefase optimaal te benutten. Belangrijk is hierbij het socialiseren en habitueren van de pup, het leren kennen en vertrouwen op elkaar. Het volgen van een cursus is daarbij helpend om uw pup positieve ervaringen met verschillende aspecten op te laten doen en om u handvatten te geven. Tijdens de puppycursus zal aandacht besteed worden aan deze socialisatie, habituatie en het versterken van de relatie tussen hond en baas. Daarnaast zal er een begin gemaakt worden met bijvoorbeeld hierkomen en wandelen aan de riem.

Tijdens de gehele cursus besteden we natuurlijk ook aandacht aan de communicatie tussen de honden onderling. Bij WoefWijs worden de pups niet losgegooid onder het motto ‘laat het ze zelf maar uitzoeken’. Het is belangrijk dat uw pup in elk geval leert zich neutraal op te stellen tegen andere honden en hij leert hoe hij netjes kenbaar maakt wat hij wel en niet wil en leert respecteren wanneer een andere hond aangeeft iets niet leuk te vinden. Natuurlijk zijn er momenten waarop de pups wel los lopen en mogen ze onderzoeken of er mogelijkheid is tot spelen. We oefenen dit dus gecontroleerd en begeleiden waar nodig! Daarnaast zal er regelmatig een stabiele, volwassen hond aanwezig zijn van wie de pups kunnen leren.

Enkele onderdelen:
Socialisatie van verschillende ondergronden/geluiden
Oortjes/pootjes bekijken e.d.
Meewandelen aan de riem
Omgang met ongewenst gedrag
Contact met baasje versterken
Hierkomen
Lichaamstaal van uw pup en omgang met andere honden
Zelfbeheersingsoefeningen

Tijdens de puppycursus zijn er ook enkele lessen in het dorp en bos.


Praktische info:
– De lessen duren 45 minuten per keer
– Bij de puppycursus ontvangt u een handige gids met allerlei praktische informatie over de opvoeding
– Indien u deelneemt aan de puppycursus, wordt u toegevoegd aan de whatsappgroep (tenzij u heeft aangegeven dit niet te willen). Hierin worden belangrijke informatie en foto’s gedeeld.
– Na de puppycursus kunt u doorstromen naar de jonge hondencursus.
– Inschrijven en bevestiging hebben gekregen is verplicht. Indien u zeker wilt zijn van een plekje dan raadt ik u aan om zo vroeg mogelijk in te schrijven.
– Bij de startdatum dient uw pup 12 weken of jonger te zijn. Wanneer uw pup ouder is dan 12 weken en u wilt toch graag de puppycursus volgen dan raad ik u aan om even contact op te nemen voor overleg. Er zijn dan verschillende opties.
– Door u aan te melden, geeft u aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en gaat u een betalingsverplichting aan.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels dit formulier, telefonisch, e-mail of whatsapp.Back To Top