Zomer-puppycursus 2020

De zomervakantie kan een lastige periode zijn om met uw pup op cursus te gaan i.v.m. geplande vakanties en hondenscholen die gesloten zijn. Normaal gesproken start er bij WoefWijs +/- eenmaal per maand een nieuwe puppycursus. Echter, tijdens de zomervakantie is het mogelijk om in de maanden juli en augustus elke week in te stromen zolang er plek is.

Voor wiePuppy’s tussen 7 en 12 weken oud bij aanvang
Waar en wanneerWoensdagavond van 19.15 tot 20 uur
Aantal lessenMinimaal 3. Verder zelf (in overleg) te bepalen.
Het aantal lessen dient wel van te voren te worden vastgelegd
Kosten€11,50 per les
Extra infoMaximaal 5 hond-baas combinaties per les

U ontvangt een puppygids met handige tips bij het
begin van de lessen

27 augustus t/m 20 september is de hondenschool gesloten.
Voor puppy-eigenaren ben ik wel (beperkt)
bereikbaar. voor vragen. Na mijn vakantie kunt u natuurlijk verder trainen met uw hond.

Voor inhoudelijke informatie over de onderdelen van de cursus verwijs ik u naar de volgende pagina:

www.woefwijs.nl/puppycursus

Het belang van een goede puppycursus
Wanneer uw pup tussen de 7 en 12 weken bij u in huis komt, zit hij of zij volop in de eerste socialisatiefase. Deze begint namelijk wanneer de pup ongeveer 3 weken oud is en duurt gemiddeld tot week 12 of 13. Het is belangrijk om deze periode optimaal te benutten. Daarom bent u bij WoefWijs welkom vanaf dat uw pup 7 weken oud is, op voorwaarde dat hij/zij de eerste enting heeft gehad. In deze periode zal de pup snel en nog onbevangen dingen oppikken.

Aandachtspunten puppycursus

Zoals gezegd, is het van groot belang om de eerste socialisatiefase optimaal te benutten. Belangrijk is hierbij het socialiseren en habitueren van de pup, het leren kennen en vertrouwen op elkaar. Het volgen van een cursus is daarbij helpend om uw pup positieve ervaringen met verschillende aspecten op te laten doen en om u handvatten te geven. Tijdens de puppycursus zal aandacht besteed worden aan deze socialisatie, habituatie en het versterken van de relatie tussen hond en baas. Daarnaast zal er een begin gemaakt worden met bijvoorbeeld hierkomen en wandelen aan de riem.

Tijdens de gehele cursus besteden we natuurlijk ook aandacht aan de communicatie tussen de honden onderling. Bij WoefWijs worden de pups niet losgegooid onder het motto ‘laat het ze zelf maar uitzoeken’. Het is belangrijk dat uw pup in elk geval leert zich neutraal op te stellen tegen andere honden en hij leert hoe hij kenbaar maakt wat hij wel en niet wil. Natuurlijk zijn er momenten waarop de pups wel los lopen en mogen ze onderzoeken of er mogelijkheid is tot spelen. We oefenen dit dus gecontroleerd en begeleiden waar nodig! Daarnaast zal er regelmatig een stabiele, volwassen hond aanwezig zijn van wie de pups kunnen leren.

Enkele onderdelen:
Socialisatie van verschillende ondergronden/geluiden
Oortjes/pootjes bekijken e.d.
Meewandelen aan de riem
Omgang met ongewenst gedrag
Contact met baasje versterken
Hierkomen
Lichaamstaal van uw pup en omgang met andere honden
Zelfbeheersingsoefeningen

Tijdens de puppycursus zijn er ook enkele lessen in het dorp en bos.


Praktische info:
– De lessen duren 45 minuten per keer
– Bij de puppycursus ontvangt u een handige gids met allerlei praktische informatie over de opvoeding
– Indien u deelneemt aan de puppycursus, wordt u toegevoegd aan de whatsappgroep (tenzij u heeft aangegeven dit niet te willen). Hierin worden belangrijke informatie en foto’s gedeeld.
– Afhankelijk van de leeftijd van uw pup kunt u na de puppycursus doorstromen naar de jonge hondencursus
– Inschrijven en bevestiging hebben gekregen is verplicht. Indien u zeker wilt zijn van een plekje dan raadt ik u aan om zo vroeg mogelijk in te schrijven.
– Bij de startdatum dient uw pup 12 weken of jonger te zijn. Wanneer uw pup ouder is dan 12 weken en u wilt toch graag de puppycursus volgen dan raad ik u aan om even contact op te nemen voor overleg. Er zijn dan verschillende opties.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels dit formulier, telefonisch, e-mail of whatsapp.Back To Top