Puppycursus

In het kort:

Voor wiePuppy’s tussen 7 en 18 weken
Waar en wanneerPuppysocialisatielessen op zaterdag & maandag van 8:45 tot 9.30 uur op het veld in Diever. Vol = vol

Elke week instroommogelijkheid
Puppybasislessen op zaterdag van 9.30 tot 10.15* het veld in Diever.
Om de 2 weken instroommogelijkheid

*indien vol kan uitgeweken worden naar de zaterdagmiddag van 13 tot 13.45

Let op: de puppycursus bestaat dus uit puppysocialisatielessen én puppybasislessen.
Aantal lessenZie schema onderaan
KostenZie schema onderaan
OpmerkingenVoor opbouw van de cursus, zie schema onder aan de pagina

Puppysocialisatielessen maximaal 6 hond-baas combinatie’s
Puppybasislessen maximaal 5 hond-baas combinatie’s

Vanaf januari 2020 gaat de puppycursus er anders uit zien. Op deze manier biedt WoefWijs u een puppycursus aan die op de leeftijd en behoeften van uw pup is afgestemd, nuttig en leuk is voor u en uw nieuwe huisgenoot en u kunt (indien er plek is) altijd instromen.

Het belang van een goede puppycursus
Wanneer uw pup tussen de 7 en 12 weken bij u in huis komt, zit hij of zij volop in de eerste socialisatiefase. Deze begint namelijk wanneer de pup ongeveer 3 weken oud is en duurt gemiddeld tot week 12 of 13. Het is belangrijk om deze periode optimaal te benutten. Daarom bent u bij WoefWijs welkom vanaf dat uw pup 7 weken oud is, op voorwaarde dat hij/zij de eerste enting heeft gehad. In deze periode zal de pup snel en nog onbevangen dingen oppikken.

Puppysocialisatielessen en puppybasislessen

Zoals gezegd, is het van groot belang om de eerste socialisatiefase optimaal te benutten. Belangrijk is hierbij het socialiseren en habitueren van de pup, het leren kennen en vertrouwen op elkaar. Het volgen van een cursus is daarbij helpend om uw pup positieve ervaringen met verschillende aspecten op te laten doen en om u handvatten te geven. Als u daarom met uw pup van 7 tot en met 13 weken instroomt bij WoefWijs, zult u instromen in de puppysocialisatielessen. Wanneer uw pup 14 weken oud is, stroomt u door naar de puppybasislessen. Tijdens de puppysocialisatielessen zal vooral de nadruk liggen op socialisatie, habituatie en relatie tussen baas en hond versterken. Daarnaast zal er een begin gemaakt worden met bijvoorbeeld hierkomen en wandelen aan de riem. In de puppybasislessen gaan we verder met het leggen van een goede basis zodat uw pup zich kan ontwikkelen tot een stabiele hond en gaan we meer aandacht besteden aan de gehoorzaamheidsoefeningen. Wanneer u in wilt stromen met een pup van ouder dan 14 weken dan kan dat tot en met de leeftijd van 18 weken.

Tijdens de gehele cursus besteden we natuurlijk ook aandacht aan de communicatie tussen de honden onderling. Bij WoefWijs worden de pups niet losgegooid onder het motto ‘laat het ze zelf maar uitzoeken’. Het is belangrijk dat uw pup in elk geval leert zich neutraal op te stellen tegen andere honden en hij leert hoe hij kenbaar maakt wat hij wel en niet wil. Natuurlijk zijn er momenten waarop de pups wel los lopen en mogen ze onderzoeken of er mogelijkheid is tot spelen. We oefenen dit dus gecontroleerd en begeleiden waar nodig! Daarnaast zal er regelmatig een stabiele, volwassen hond aanwezig zijn van wie de pups kunnen leren.

Aandachtspunten

PuppysocialisatielessenPuppybasislessen
Socialisatie van verschillende ondergronden/geluiden enzovoortStapsgewijs aanleren van basisoefeningen als ‘zit’ en ‘af’
HabituatieHierkomen
Oortjes/pootjes bekijken e.d.Wandelen zonder trekken
Meewandelen aan de riemBalans & Coördinatie
Onderwerpen als zindelijkheid/benchtraining en voldoende rustHierkomen
Omgang met ongewenst gedragKrijgen van contact
Contact met baasje versterkenZelfbeheersingsoefeningen
HierkomenNetjes begroeten van mensen/andere honden
Lichaamstaal van uw pup en omgang met andere hondenSocialisatie/habituatieoefeningen herhalen

Tijdens de puppycursus zijn er ook enkele lessen in het dorp en bos.


Praktische info:
– De puppysocialisatielessen zijn van 8.45 tot 9.30 en de puppybasislessen van 9.30 tot 10.15 uur. U dient dus beide tijden te kunnen.
– De puppysocialisatielessen kunnen alleen gevolgd worden in combinatie met de puppybasislessen. Het is dus één pakket. Indien uw pup ouder is dan 14 weken dan volgt u alleen de 8 puppybasislessen.
– Indien u deelneemt aan de puppycursus, wordt u toegevoegd aan de whatsappgroep (tenzij u heeft aangegeven dit niet te willen). Hierin worden belangrijke informatie en foto’s gedeeld.
– Afhankelijk van de leeftijd van uw pup kunt u na de puppycursus doorstromen naar de pré-puber cursus of de pubercursus.
– Inschrijven en bevestiging hebben gekregen is verplicht. Indien u zeker wilt zijn van een plekje dan raadt ik u aan om zo vroeg mogelijk in te schrijven.
– De belangrijkste informatie kunt u nalezen op de online leeromgeving van WoefWijs.

Opbouw puppycursus

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels dit formulier, telefonisch, e-mail of whatsapp.Back To Top