Puppycursus

In het kort:

Voor wiePuppy’s vanaf 7 weken
Waar en wanneerZaterdagochtend van 8:45 tot 9.30 uur op het veld in Diever

Bij slecht weer hebben we eventueel een uitwijkmogelijkheid naar de binnenhal in Boijl.

Elke week instroommogelijkheid.
Aantal lessen10 x 45 minuten (1 keer per week groeps les)
Kosten€90
OpmerkingenNa de cursus zijn losse puppylessen
mogelijk à €11,50 per keer.

Het belang van een goede puppycursus
Wanneer uw pup tussen de 7 en 11 weken bij u in huis komt, zit hij of zij volop in de eerste socialisatiefase. Deze begint namelijk wanneer de pup ongeveer 3 weken oud is en duurt gemiddeld tot week 12. Het is belangrijk om deze periode optimaal te benutten. Daarom bent u bij WoefWijs welkom vanaf dat uw pup 7 weken oud is, op voorwaarde dat hij/zij de eerste enting heeft gehad. In deze periode zal de pup snel en nog onbevangen dingen oppikken.

Aandachtspunten:
– Socialiseren en habitueren
– Stapsgewijs aanleren van basisoefeningen als ‘zit’ en ‘af’
– Omgang met ongewenst gedrag
– ‘Nee’ aanleren
– Balans & Coördinatie
– Versterken van baas-hond relatie
– Oortjes/pootjes bekijken e.d.
– Wandelen zonder trekken
– Onderwerpen als zindelijkheid/bench-training en voldoende rust
– Belonen van het juiste gedrag

Verder besteden we natuurlijk veel aandacht aan de communicatie tussen de honden onderling. Bij WoefWijs worden de pups niet losgegooid onder het motto ‘laat het ze zelf maar uitzoeken’. Het is belangrijk dat uw pup in elk geval leert zich neutraal op te stellen tegen andere honden en hij leert hoe hij kenbaar maakt wat hij wel en niet wil. Natuurlijk zijn er momenten waarop de pups wel los lopen en mogen ze onderzoeken of er mogelijkheid is tot spelen. We oefenen dit dus gecontroleerd en begeleiden waar nodig! Daarnaast zal er regelmatig een stabiele, volwassen hond aanwezig zijn van wie de pups kunnen leren.

Omdat honden context gebonden leren, zullen er af en toe ook lessen buiten de hal & het veld worden aangeboden. Hier wordt u van op de hoogte gesteld en kunt u zich apart voor opgeven wanneer u de puppycursus volgt. We trainen dan bijvoorbeeld in het bos of in het dorp.


Praktische info:
– De eerste les wordt u een kwartiertje eerder verwacht zodat we rustig kunnen kennismaken. Uw pup kan dan wennen aan de leslocatie en er worden enkele basisbeginselen uitgelegd. Zo kan iedereen met dezelfde basiskennis beginnen zonder dat er dubbele lesstof is voor cursisten die eerder zijn begonnen en is elke week instromen toch elke week mogelijk.
– Bij deelname aan de puppycursus, kunt u worden toegevoegd aan de whatsapp groep met de andere cursisten. Hier worden de belangrijke punten van de les vermeld zodat u deze thuis rustig na kunt lezen. Tevens kunt u hierin vragen stellen als u ergens tegen aan loopt met uw pup.
– Afhankelijk van de leeftijd van uw pup kunt u na de 10 lessen van de puppycursus nog enkele puppylessen volgen of doorstromen naar de pré-puber cursus.
– Inschrijven is verplicht. Minimaal 48 uur van te voren maar liever eerder als u zeker wilt zijn van een plekje.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels dit formulier, telefonisch, e-mail of whatsapp.Back To Top