Wandel je Wijs

In het kort:

Voor wie– Voor eigenaren die meer contact willen krijgen met hun hond tijdens het wandelen;
– Voor eigenaren die bepaalde vaardigheden met hun hond willen oefenen in privé-sessies
– Voor honden die moeite hebben met trainen in de groep
– Voor honden/eigenaren die om een andere reden liever individueel begeleid worden
Waar en wanneerIn overleg
Aantal lessen6
Kosten€130
OpmerkingenDe lessen worden individueel gegeven en zijn flexibel te plannen

Waarom een Wandel je Wijs traject volgen?

De kracht van de wandel je wijs lessen zit onder andere in het feit dat deze plaatsvinden in de ‘echte’ wereld. We komen situaties tegen die op het trainingsveld niet na te bootsen zijn. Daarnaast zijn de lessen individueel dus de begeleiding is nog beter afgestemd op jullie als combinatie.

Doordat de lessen 1 op 1 zijn, zijn de leerdoelen heel persoonlijk. Het uiteindelijke doel is dat jij als eigenaar en je hond (weer) meer ontspannen kunnen tijdens de wandelingen samen. Over het algemeen ligt de focus op de volgende punten:
– Het maken en vasthouden van contact;
– Het hierkomen;
– Het wandelen met een slappe lijn;
– Het helpen van de hond in lastige situaties.

Aangezien geen één hond en geen één baasje, en laat staan jullie als combinatie, hetzelfde is, is het niet van te voren precies te zeggen waar we mee bezig gaan en hoeveel lessen er precies nodig zijn. De basis van het Wandel je Wijs traject bestaat uit 6 lessen. Extra lessen zijn natuurlijk altijd mogelijk.

De basis van het Wandel je Wijs traject ziet er als volgt uit:

Les 1: Theorieles
Tijdens de theorieles gaan we bezig met de leerprincipes van de hond; hoe leert een hond en hoe ga je om met (on)gewenst gedrag? Daarnaast gaan we kijken naar de lichaamstaal die honden laten zien en kun je alle vragen stellen die je op dat moment hebt. Omdat ik het belangrijk vind dat je je goed kunt focussen op de theorie die we bespreken, is de theorieles zonder je eigen hond. We gaan tijdens deze les samen wandelen met één van mijn honden. Zo heb je zelf je handen vrij, kun je goed observeren en je aandacht richten op alles wat ik vertel en laat zien. Je maakt kennis met hoe ik werk, hoe je honden kunt helpen in voor hen lastige situaties en hoe je contact kunt maken en behouden. Na deze wandeling van ca 60 minuten, ga je hopelijk met een hoop nieuwe inzichten en informatie naar huis die we gaan toepassen in de volgende lessen 🙂

Les 2 t/m 6; praktijklessen
Deze praktijklessen zijn met je eigen hond. We gaan werken aan de dingen die belangrijk zijn voor een ontspannen wandeling. Voor elke baas en hond zal het traject er anders uit zien. Over het algemeen spreken we af in het bos omdat we hier de ruimte hebben om te oefenen en jij en je hond niet gelijk op 100 dingen tegelijk hoeven te letten. Wanneer de hond er aan toe is, is het mogelijk dat we aan het einde van het traject ook (een) enkele les(sen) in het dorp afspreken. Deze lessen duren 30 tot 45 minuten.

Praktische info:
– De lessen worden over het algemeen 1 keer per week gepland en zijn flexibel in te plannen op verschillende dagen. 
– De cursuskosten bedragen €130 en dienen vooraf betaald te zijn. Inschrijving verplicht tot betaling.
– De algemene voorwaarden zijn op dit traject van toepassing
– Na het Wandel je Wijs traject is het mogelijk om dit traject te verlengen of door te stromen naar een cursus in groepsverband.

Inschrijven:
U kunt zich inschrijven middels dit inschrijfformulier

Back To Top