(Zelf)Vertrouwen-Bouwen

In het kort

Voor wieVoor eigenaren van honden die onzeker zijn
en zelfstandiger mogen worden.
Ook een goede cursus om mee te starten voor herplaatsers uit binnen-en buitenland.
Waar en wanneerZaterdag van 13 tot 13.45 in Diever

Vrijdagochtend van 11 tot 11.45 in het dorp of bos
–> Let op; voor cursisten die al Vertrouwen Bouwen 1 hebben afgerond
Aantal lessen10 x 45 minuten
Kosten€120
Opmerkingen1 x per 5 weken instroommogelijkheid, indien er ruimte is
Maximaal 4 baas-hond combinaties

Informatie over de vertrouwen-bouwen cursus

Tegenwoordig komt er gelukkig steeds meer aandacht voor de mentale gezondheid van de hond. Dat heeft als resultaat dat (gelukkig!) steeds meer hondeneigenaren inzien dat hun hond stress ervaart in bepaalde situaties. Een beetje stress is niet erg en zelfs nodig om te kunnen leren. Echter, wanneer het emmertje overstroomt, kunnen honden dit op verschillende manieren uiten. Sommige honden kiezen voor een aanvallende manier omdat de hond nou eenmaal geleerd heeft dat dat het gewenste resultaat oplevert, namelijk de ruimte om hem heen die hij nodig heeft. Andere uitingen kunnen zijn bevriezen of proberen weg te komen of een minder gehoorde ‘fooling around’ of terwijl gek doen. Wanneer jouw hond in meerdere situaties stress laat zien of misschien heel duidelijk regelmatig onzeker is over bepaalde dingen dan is de vertrouwen-bouwen cursus misschien een leuke aanvulling voor uw hond.

In kleine groepjes gaan we kijken naar hoe uw hond eigenlijk reageert op bepaalde situaties en hoe uw hond daarbij zou kunnen begeleiden zonder dat we hem dwingen en daarmee het vertrouwen (in ons!) te schaden.

Tijdens deze cursus kunnen er meerdere onderdelen aan bod komen om het zelfvertrouwen van uw hond en de band tussen baas en hond te kunnen laten groeien. Bijvoorbeeld:
– Balans & Coördinatie;
– Snuffelwerk;
– Detectiewerk;
– Steun zoeken bij de baas waar nodig;
– Zelf ontdekken;
– Stress-signalen herkennen;
– Hoe (thuis) om te gaan met een onzekere hond?
– Leren omgaan met prikkels;
– Sport- en Spel elementen;
– Leuke oefeningen voor het versterken van de baas-hond relatie.

Let op: deze training is niet geschikt als vervanging van gedragstherapie! Deze training kan gezien worden als aanvulling op gedragstherapie. Wanneer uw hond probleemgedrag vertoont, vraag ik u dit er bij te vermelden zodat ik kan beoordelen of uw hond gebaat is bij de vertrouwen-bouwen cursus. Is dit niet het geval dan zal ik u privélessen aanraden of doorverwijzen naar een gedragstherapeut.

De vertrouwen-bouwen cursus is niet geschikt om probleemgedrag (helemaal) op te lossen maar helpt u uw hond meer te begrijpen, hiernaar te handelen en mogelijke problemen te voorkomen.

Back To Top