(Zelf)Vertrouwen-Bouwen

In het kort

Voor wieVoor eigenaren van honden die onzeker zijn
en zelfstandiger mogen worden.
Ook een goede cursus om mee te starten voor herplaatsers uit binnen-en buitenland.
Waar en wanneerVrijdag van 11 tot 11.45
Aantal lessen10 x 45 minuten
Kosten€110
OpmerkingenOm de week instroommogelijkheid.
Maximaal 4 baas-hond combinaties

Informatie over de vertrouwen-bouwen cursus

Tegenwoordig komt er gelukkig steeds meer aandacht voor de mentale gezondheid van de hond. Dat heeft als resultaat dat (gelukkig!) steeds meer hondeneigenaren inzien dat hun hond stress ervaart in bepaalde situaties. Dit kunnen ze uiten op verschillende manieren; bijvoorbeeld een aanvallende manier omdat de hond nou eenmaal geleerd heeft dat dat het gewenste resultaat oplevert, namelijk de ruimte om hem heen die hij nodig heeft. Andere uitingen kunnen zijn bevriezen of proberen weg te komen of een minder gehoorde ‘fooling around’ of terwijl gek doen. Wanneer jouw hond in meerdere situaties stress laat zien of misschien heel duidelijk regelmatig onzeker is over bepaalde dingen dan is de vertrouwen-bouwen cursus misschien een leuke aanvulling voor uw hond.

In kleine groepjes gaan we kijken naar hoe uw hond eigenlijk reageert op bepaalde situaties en hoe uw hond daarbij zou kunnen begeleiden zonder dat we hem dwingen en daarmee het vertrouwen (in ons!) te schaden.

Tijdens deze cursus kunnen er meerdere onderdelen aan bod komen om het zelfvertrouwen van uw hond en de band tussen baas en hond te kunnen laten groeien. Bijvoorbeeld:
– Balans & Coördinatie;
– Snuffelwerk;
– Detectiewerk;
– Steun zoeken bij de baas waar nodig;
– Zelf ontdekken;
– Stress-signalen herkennen;
– Hoe (thuis) om te gaan met een onzekere hond?
– Leren omgaan met prikkels;
– Sport- en Spel elementen;
– Leuke oefeningen voor het versterken van de baas-hond relatie.

Back To Top