Clicker/beloningswoord

De clicker is een apparaatje welke een klikklak geluidje produceert wanneer je er op duwt. Een beloningswoord is een kort woordje zoals ‘yes’. Na het aanleren hiervan, wordt dit geluidje of woordje door de hond herkend als beloningssignaal waarmee gewenst gedrag wordt gemarkeerd.

Effectiviteit van de clicker:
– Het KlikKlak is een nieuw & zeer herkenbaar geluid. Onze stem gebruiken we de hele dag waardoor een beloningswoord makkelijker weg kan vallen in de ruis;
– Het KlikKlas geluidje is preciezer te timen dan onze stem. Timing is essentieel bij het trainen van je hond. Je kunt je hond namelijk niet achteraf vertellen wat hij goed gedaan heeft.
– Voor de trainer & hond is het een duidelijk systeem wat helpt om zo effectief en efficiënt mogelijk uw hond te trainen.
– Bij WoefWijs mag u kiezen of u met clicker en/óf belonignswoord werkt. Zoals gezegd heeft de clicker het voordeel dat deze beter geregistreerd wordt in de hersenen. Voor prikkelgevoelige honden is een clicker dus zeker een aanrader. In andere gevallen kan een beloningswoord ook prima werken. 

Een groot voordeel is dat de hond niet gedwongen wordt om iets te doen, maar zelf gewenst gedrag gaat aanbieden waardoor het trainingsproces veel sneller verloopt. Uw hond zal deze methode leuk vinden en zich gaan gedragen als een snelle, enthousiaste leerling!

Tot slot nog enkele opmerkingen:
– De clicker of het beloningswoord wordt voornamelijk gebruikt om gewenst gedrag aan te leren of te verbeteren. U hoeft de clicker dus niet altijd bij u te dragen.
– U hoeft niet voor altijd met de clicker te trainen; we bouwen het ook weer af.
– Dat uw hond wordt getraind door middel van (voedsel)beloning, betekend niet dat hij alleen nog luistert wanneer u iets lekkers bij zich draagt. Dit is onderdeel van de training!
– Naast het werken met de clicker, werken we ook met intrinsieke motivatie van de hond en beloning door middel van stem of spel. We kijken wat het beste bij u en uw hond past.

Back To Top