Werkwijze

WoefWijs traint volgens een positieve leermethode. 
Dit houdt in dat de focus wordt gelegd op het versterken van het gewenste gedrag door middel van beloning. Deze beloning kan van alles zijn; een favoriet speeltje, spel of bijvoorbeeld een koekje. Plezier en het versterken van de band tussen baas en hond staat ten aller tijde voorop.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan theoretische & praktische kennis voor het opvoeden van uw hond. De trainingen zijn gericht op hond en baas. Ik ben van mening dat de juiste training van groot belang is voor het welzijn van uw hond. Dit houdt in dat dat het gebruik van slipkettingen, wurglijnen, prikbanden en andere fysieke correctiemiddelen/methoden bij WoefWijs verboden zijn. 

Natuurlijk wordt er tijdens de lessen stil gestaan bij hoe om te gaan met negatief gedrag. Dit zal gecorrigeerd worden zodat het gedrag zal afnemen & stoppen, zonder het toevoegen van pijnprikkels! 

WoefWijs werkt met behulp van een clicker. of een beloningswoord. Dit is een apparaatje wat een klikklak geluidje produceert wanneer u er op duwt. Na het aanleren hiervan, wordt dit geluidje door de hond herkend als beloningssignaal. Meer informatie over de effectiviteit van de clicker vind u hieronder. 

Samenwerken is leuk!

Clickermethode (zowel clicker als belonings-woord zijn mogelijk)

Effectiviteit:
– Het KlikKlak is een nieuw & zeer herkenbaar geluid. Onze stem gebruiken we de hele dag waardoor het beloningswoord gemakkelijk weg kan vallen in de ruis;
– Het KlikKlas geluidje is preciezer te timen dan onze stem. Timing is ontzettend essentieel bij het trainen van onze hond.
– Voor de trainer & hond is het een duidelijk systeem wat helpt om zo effectief en efficiënt mogelijk uw hond te trainen.
– Bij WoefWijs mag u kiezen of u met clicker óf belonignswoord werkt.

Een groot voordeel is dat de hond niet gedwongen wordt om iets te doen, maar zelf gewenst gedrag gaat aanbieden waardoor het trainingsproces veel sneller verloopt. Uw hond zal deze methode leuk vinden en zich gaan gedragen als een snelle, enthousiaste leerling!

Tot slot nog enkele opmerkingen:
– De clicker wordt voornamelijk gebruikt om iets aan te leren of te verbeteren. U hoeft de clicker dus niet altijd bij u te dragen.
– U hoeft niet voor altijd met de clicker te trainen; we bouwen het ook weer af.
– Dat uw hond wordt getraind door middel van (voedsel)beloning, betekend niet dat hij alleen nog luistert wanneer u iets lekkers bij zich draagt. Dit is onderdeel van de training!
– Naast het werken met de clicker, werken we ook met intrinsieke motivatie van de hond en beloning door middel van stem of spel. We kijken wat het beste bij u en uw hond past!
– De clicker wordt gebruikt vanaf de pré-puber cursus.

Back To Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com